четвер, 17 листопада 2011 р.

293 нардепи потрапили у мій чорний список


Ми повинні знати не тільки своїх героїв, а й антигероїв. Сьогодні я відкрив на своєму блозі сторінку, яка фіксуватиме злодійські потуги діячів нинішнього режиму у вигляді чорних списків. При їх складанні я не керуюсь особистими симпатіями чи антипатіями. Я лише визначаю події, які мають негативний характер. І вже як наслідок, особи, які причетні до певної події, потрапляють у мій особистий чорний список.

Для чого це потрібно? Люди повинні нести політичну відповідальність за те, що вони роблять. Коли хтось побачить себе у кількох чорних списках українських блогерів чи організацій, це як мінімум, погіршить йому настрій. І примусить задуматись: чи варто голосувати за закон про зменшення квот на український продукт в ефірі ТБ, якщо на наступний день після цього інтернет замайорить моїм прізвищем у всіляких чорних списках? Як-не-як, а на носу - вибори, тим більше - з поверненням мажоритарки. Уявіть, якщо його дитина зайде в інтернет і потім питатиме: тато, а чому люди тебе не люблять? Нехай спробує збрехати їй в очі так само, як він бреше з екрану телевізора. Зовсім різні відчуття. Тож чорні списки - ефективний і легальний спосіб впливу суспільства на державних високопосадовців. 

Я сподіваюся, що мій приклад надихне і вас на створення власного чорного списку. Чим більше їх буде, тим більше громадського тиску на собі відчуватимуть політики, судді, прокурори. Спочатку вони вдаватимуть,  буцім-то їх це не цікавить, але життя примусить зробити корективи. Згодом можна бути об'єднати чорні списки в один. Скласти такий собі "рейтинг недовіри". А коли настане час голосувати - вам буде значно легше зробити свій вибір у бюлетені. Бо цей вибір стане цілком осмисленим.


Станіслав Полянський

3 коментарі:

  1. гадаю - не зайвим буде, ознайомити нащадків і з оцим:
    Довго, я вiрив теревеням московсько - пiтерської науки, щодо, старанно перепаскудженого, змiсту слiв: русь, Україна, козак, хахол, слов’яни, якi ретельно пiд пильним синодально - луб’янським наглядом, запроваджувалися для вжитку, допоки не побачив бiблiйного тлумачення, бо у пiвстолiтньому вiцi, заходився вивчати арабську та мову Святого Письма. Порiвняв тисячi, вживаних нами слiв, та видав те книгою «Матiр мов». Вiдгукнiться, yuriykobzenko@i.ua, скину ел. версiю. Побачите дивну, незнану iсторiю. Бо й саме слово «iсторiя» - це «приховане».

    ВідповістиВидалити
  2. А скiлькома правильними вчинками можна iскупити один неправильний? Чи з вашого чс вороття нема?

    ВідповістиВидалити
  3. Вороття немає мабуть тільки з пекла :-) Якщо політик розкається та почне працювати на благо громади, то через кілька років його можна виключити зі списку. До речі, є приклад: депутат Святослав Олійник уже жалкує, що голосував за Харківські угоди. Але він поки не вчинив чогось настільки корисного, щоб його можна було виключати з чс.

    ВідповістиВидалити