понеділок, 3 вересня 2012 р.

Програма Консервативно-революційної української партії


«Воля! Традиції! Справедливість!» 


Третій шлях

 Ми виступаємо проти соціалізму, який протягом 70 років перебування України в СРСР нищив людей в концтаборах, влаштовував голодомори, продовольчий дефіцит, зневажав приватну власність і врешті призвів нашу країну до злиднів та розрухи.

Ми також виступаємо проти капіталізму, який протягом останніх 21 року грабував український народ злочинною приватизацією, банківським лихварством, непомірними податками з бідних на користь багатих. Олігархічний капіталізм призвів до тотального нівелювання законності і поняття прав людини. Державні установи працюють на приватні інтереси мафіозних кланів, а таке явище як «рейдерство» спричинило атаки товстосумів на приватну власність працюючих людей.

            Якщо придивитися уважно, сутність соціалізму і капіталізму однакова. Вона спрямована на закріпачення народу заради інтересів горстки людей, а відрізняється лише методами дій. На противагу соціалізму і капіталізму ми пропонуємо Третій шлях – Консервативну революцію.  

Ми відмінимо всі антинародні реформи капіталізму, проведені минулими урядами. Замість них впровадимо закони на основі справедливого розподілу матеріальних благ. Бідні більше не будуть платити за багатих. Малий і середній бізнес перестануть обкладати податком на користь олігархії.

            Ми відновимо українські традиції, культуру і самобутність, які нищились радянським соціалізмом. Право приватної власності, яке не визнавав радянський соціалізм, ми зробимо священним. Для його захисту дозволимо громадянам зберігати вдома вогнепальну зброю. Внесемо зміни у кримінальний кодекс, які дозволять кожному захищати свій двір, свою хату від проникнення злочинців.

Ідеологія

Консервативна революція – наша ідеологія, назва якої складається з двох слів.

Консервативна – означає, що ми проти радикальних капіталістичних реформ, виступаємо за поступові зміни, які будуть впроваджуватися поетапно протягом десятків років. На зміни до нової конституції та новоприйнятих законів (що стосуються заборони продажу землі, виборів, оподаткування) буде накладено 10 річний мораторій. Консерватизм для нас означає впевненість у завтрашньому дні.

Революція – це повернення до традицій, до першоджерел українства, які намагались викорінити в Україні протягом останніх 90 років. Ми не проти нових віянь в культурі, науці, економіці, але ніщо не виникає із порожнечі. Воно бере витоки із минулого так само, як дерево проростає із коріння. Немає коріння – немає дерева. Тому так важливо для нас зберегти і примножити власну національно-культурну ідентичність, незалежно від етнічної складової. Для консервативної революції не має значення, яка в тобі тече кров. І татарин, і болгарин, і гагауз для нас є українцями, якщо вони живуть з нами, люблять нашу спільну Батьківщину і працюють заради власного та суспільного блага.

Ми виступаємо проти соціал-демократії, яка насаджує гасло «Свобода! Рівність! Братерство!». Тому що свобода – не є воля, рівність – не є справедливість, а братерство заперечує національну ідентичність. Намагання втілити в життя демократію на основі цього гасла призвело до того, що бомж, бандит, психічно хворий, наркоман має однакове право голосу з сумлінним громадянином, добропорядними сімянином, зі старанно працюючим чоловіком. Якщо людина не взмозі навести лад у своєму житті, чи вправі вона вирішувати долю країни?

Ми надамо право голосу лише тим, хто працює, адже за гроші працюючих в країні утворюється державний бюджет. На відміну від декоративної демократії, переконані, що право голосу належить кожній людині від народження. Тому в родинах з неповнолітніми дітьми батьки на виборах голосуватимуть не тільки за себе,а і за своїх дітей, поки ті не досягнуть повноліття. Наприклад, якщо матір виховує трьох дітей, значить на виборах вона має право отримати чотири бюлетеня для голосування. Вважаємо таку норму справедливою. У кого є діти, той має більше відповідальності, а отже заслуговує більше впливати на розвиток країни.

Внутрішня політика

У рамках боротьби з корупцією буде прийнято ряд важливих заходів. Кожний чиновник на керівних посадах центрального і обласного рівня буде зобовязаний подавати декларацію доходів і декларацію видатків. Якщо видатки необґрунтовано перевищуватимуть доходи, це буде підставою для порушення кримінальної справи. Ми внесемо зміни в кримінальний кодекс, за якими буде повністю перероблений Розділ XVII «Злочини у сфері службової діяльності». Зокрема в кодексі з’явиться стаття «Корупція», а статті 364-366 будуть виключені. Кримінальна відповідальність за хабарництво збільшиться до пожиттєвого тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Ліквідуємо Державтоінспекцію, Держфінінспекцію, Інспекцію по контролю за цінами, пожежну інспекцію, податкову міліцію. Єдиною службою, яка матиме право проводити перевірки та ревізії на підприємствах, залишиться податкова інспекція.

Задля ефективної боротьби зі злочинністю буде розпущено її джерело – міліцію. Право створювати свою власну міліцію залишиться у органів місцевого самоврядування. Натомість буде створено новий орган – Національне Бюро Розслідувань, яке стане єдиним органом (за виключенням СБУ і муніципальної міліції), наділеним повноваженнями по веденню слідства. Для проведення оперативно-розшукових заходів НБР спиратиметься на муніципальну міліцію, підрозділи внутрішніх військ та Служби Безпеки України. Ні митна служба, ні прокуратура, ні будь-хто інший більше не матиме слідчих повноважень.

Гроші, вивільнені від утримання міліції, буде направлено на розвиток Збройних сил України. Ми припинимо скорочення штату військовослужбовців. Ганебна політика роззброєння, фінансована за іноземні кошти, залишиться в минулому!

Ефективність державного управління активами буде підвищена через пряму відповідальність керуючого чиновника за рентабельність ввіреної йому установи, підприємства, відомства. Винятком можуть слугувати установи, які за своєю суттю є неприбутковими, дотаційними.

Нафтопереробні заводи, обленерго та облгази повернемо у державну власність, ліцензії на видобуток корисних копалин, надані приватним фірмам - анулюємо. Земля, її надра та інші природні ресурси повинні по-справжньому належати українському народу!

Ми запровадимо пластикові паспорти, які одночасно слугуватимуть посвідченням водія, ідентифікаційним кодом та банківською карткою з відкритим рахунком у державному банку. На персональний рахунок кожного громадянина буде відраховуватись податок, який він сплачує Пенсійному фонду. З виходом на пенсію рахунок особи розблоковується і все, що він накопив за своє життя, стає доступним для використання. У випадку смерті 50% залишку грошей на рахунку громадянина йде до Пенсійного фонду, а інші 50% переводяться на пенсійні рахунки спадкоємців. Нові правила пенсійного забезпечення вступлять у силу тільки для осіб, які отримають пластикові паспорти.

Зовнішня політика

Ми проти кабального союзу з Росією, так само як і проти маріонеткової інтеграції в ЄС. Хоча не заперечуємо можливість співпраці з ними у питаннях економічної вигоди, спрощеного перетину кордону, спільної роботи в аерокосмічній галузі тощо. Ми виступаємо за те, аби Україна стала засновницею Східноєвропейського Союзу, куди б увійшли Грузія, Білорусь, Молдова, країни Прибалтики та Балканського регіону з можливим майбутнім долученням Польщі, Угорщини, Чехії, Словакії та Австрії.  Переконані, що Україна як одна з найбільших європейських країн, здатна стати геополітичним лідером та обєднати навколо себе культурно та етнічно споріднені народи. Третій шлях – Східноєвропейський союз!      

Ми долучимо всіх зусиль, аби українці, які живуть на своїх територіях, були обєднані в одну українську державу. Зокрема це стосується територій, відібраних в України внаслідок насильницької агресії інших держав у XX столітті.

Друга республіка

Втілення своєї програми в життя бачимо через проголошення в Україні Другої республіки, прийняття нового закону «Про громадянство» та ухвалення на референдумі нової Конституції України. У новому законі «Про громадянство» будуть запроваджені механізми люстрації та натуралізації. Для людей, які не пройшли процедури люстрації та натуралізації, буде затверджено статус «Особа, що проживає на території України» з видачею підтверджуючого документа. Фактично ці особи будуть наділені всіма правами рівнозначно з  громадянами України, окрім права голосу на виборах та права займати керівні посади в органах влади. Таким чином убезпечимо оновлену Україну від впливу руйнівників її попередника.

З нас досить соціалістично-капіталістичного рабства! Ми готові об’єднатися заради втілення Волі українського народу, збереження його Традицій та відновлення соціальної Справедливості. 
 
Воля!

Традиції!

Справедливість!



                                                      Станіслав Полянський, 30 серпня 2012 року

5 коментарів:

  1. Багато хороших ідей у Вашій програмі, але все ж давати багатодітним матерям право голосу за дітей - це "пєрєґіб".
    По-перше, вона не зуміє зорієнтуватися у політичній ситуації, бо, у переважній більшості випадків, не має на це часу.
    Знову ж -таки - а що батько? Він завжди безвідповідальний кіт? Особисто я знаю декількох батьків, котрі значно відповідальніше ставляться до своїх дітей, аніж деякі матері.

    Тому не завадило би доповнити Вашу програму положенням про "доходно-майновий ценз" за яким втрачають право голосу (обирати і бути обраними), скажімо, 10% найбідніших і 10% найбагатших громадян за даними податкових декларацій протягом останніх п'яти років.

    Також у Програмі ані слова про освіту - а "горе народу через нестачу знання". Праця вчителя (шкільного, котрий, фактично, закладає фундамент національної інтелігенції) оплачується настільки низько, що в освіту йдуть люди, котрі не змогли (або полінувалися) знайти щось краще. Ідельним був би варіант відрахування вчителям % від доходів кожного з їх учнів (співвідношення відрахувань вчителям різних предметів залежить від професії та виду доходу учня) з передачею цієї вчительської пенсії у спадок. Тобто, вчитель молодших класів зміг би почати одержувати таку добавку до "мінімалки" уже через 12-15 років і її розмір прямо залежав би від користі, яку приносять суспільству його учні. Погодьтеся - це вже за 30 років зробило б Україну передовою державою!

    Медицину також Ви обійшли увагою. І починати знову-таки потрібно з реформи оплати праці лікарів. Зараз (і не лише у нас) медицина фактично фінансується пропорційно рівню хвороб (кількості хворих та важкості захворювань), а для суспільного блага - найдоцільніше фінансувати медиків пропорційно саме рівню ЗДОРОВ'Я працездатних громадян. Тоді знизяться витрати на лікування, і зростуть - на профілактику та здоровий спосіб життя, що сприятиме суспільному поступу.
    І це буде - дійсно революція.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Руслане, дякую, що виділили свій час для уважного прочитання моєї програми. Відповідаю на ваш коментар по пунктах:

      1. Право голосувати за дітей дається обом батькам. Багатодітна матір була приведена як приклад.

      2. Про майновий ценз. Чи відповідає це справедливості - одному з трьох фундаментальних постулатів консервативної революції? Адже багатший - не означає розумніший, не означає кращий або вищий. Художник Ван Гог своє життя прожив у бідності, але малював неперевершені картини, які зараз є еталоном імпресіонізму. Багатство не може бути мірилом справедливості, так само як і бідність.

      3. Про освіту гарно написали. Можливо, це варто включити у програму. Про медицину - теж гарно, та надто узагальнено.

      4. На фейсбуці створено групу, в якій ми це обговорюємо. Якщо вас зацікавила ідея створення партіїї на основі цієї програми напишіть мені у фейсбук і я додам вас у групу. Моя сторінка http://www.facebook.com/s.polianskiy.

      Видалити
    2. 2. Майновий ценз. На мою думку, цілком справедливо.
      10% найбагатших і так мають достатньо потужний важіль захисту своїх інтересів та впливу на суспільство.
      А 10% найбідніших - або ліниві, або вимушені весь свій час витрачати на забезпечення власного виживання. Тому вони не мають можливості здійснити зважений вибір, або навіть - легко можуть продати свій голос (що й бачимо нині). Відповідно, довіряти їм визначати майбутнє держави - ризиковано.
      Справедливим буде не накладати на них тягар відповідальності за долю суспільства (виборче право), а покласти на суспільство тягар навчити їх більш продуктивному застосуванню власних здібностей.

      Справедливість і рівність - зовсім не синоніми: "Кому більше довірено, з того більше спитається"

      Хоча, дійсно, це варто перенести у Фейсбук.
      Дякую за запрошення.

      Видалити
    3. Стосовно медицини - слава Богу, з нею я досі значно менше стикався, аніж з освітою. Тому узагальнення - від незнання.

      Видалити
  2. 1. Щодо тлумачення слів "консервативна" і "революція". У вас їхні трактування поміняні місцями.
    Слово "консервативна" означає "збереження", тобто, мається на увазі, збереження традицій. Думаю також, що не буде помилкою як трактувати повернення до традицій.
    "Революція" означає швидку зміну. У вас навпаки ідеться про повільні зміни.
    2. Я також не розумію яким чином ділитимуться голоси дітей між батьками, хоча ідея цікава.

    3. Право на видобуток корисних копалин надається часто приватним компаніям через нестачу грошей у держави для інвестицій у видобуток. Тому треба вирішувати що краще: щоб родовище було державним і не розроблялось чи розроблялось, але було віддане в оренду за вигідними для держави умовами приватній українській компанії.

    4. Щодо паспортів. Вважаю недоцільно, щоб паспорт служив банківською карткою і правами. З технічної точки зору банківська картка зношується та розмагнічується. Банківська картка у паспорті, звичайно, призводить до монополії одного банку, що може призвести до зловживань на фінансовому ринку. Крім того, загубивши паспорт, людина автоматично не має тоді і прав, і банківської картки. Такі документи мусять бути розділені однозначно.

    А взагалі багато цікавих ідей, однак, на жаль, не все реально здійснити.

    ВідповістиВидалити