понеділок, 27 грудня 2010 р.

Чи занесе себе до чорного списку лідер "Пори" В.Каськів?

Як відомо, "помаранчевий" нардеп влаштувався на роботу до Президента і пішов на підвищення. Донедавна Каськів очолював Робочу групу "Національні проекти" при Комітеті з економічних реформ. Натомість розпорядником бюджетних коштів було Державне агентство України з управління національними проектами, яке очолював партійний підлеглий очільника "Пори" Сергій Євтушенко. Як я вже зазначав у своїй статті "Що приховують національні проекти?", таким чином Владислав Каськів намагався уникнути можливої відповідальності за розкрадання бюджетних коштів, заради чого, власне, і втілюють ідею з нацпроектами.

Але в Адміністрації Президента трохи подумали і вирішили забрати у головного "пориста" бюджетну "прокладку". Із 23 грудня 2010р. Владислав Каськів особисто очолюватиме новостворене Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. А це означає, що він персонально відповідатиме за цільове використання бюджетних коштів, виділених на реалізацію національних проектів. 

Отже, зараз очільник партії "Пора" повноправно працює у виконавчій гілці владі. При цьому його ніяк не турбує той факт, що тепер доведеться виконувати вказівки та працювати пліч-о-пліч з людьми, яких сам же Каськів свого часу заніс до чорного списку партії "Пора". Більше того, цей чорний список і досі висить на партійному сайті:



Я навмисно не пообрізував скриншоти, аби було видно, що вони взяті із сайту партії "Пора".



Як бачимо, теперішньому прем'єр-міністру Миколі Азарову інкриміновано зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень. 

Віце-прем'єру та "австрійському інвестору" у нацпроект "Енергія природи" Андрію Клюєву Каськів приписує таке: "Перешкоджання здійсненню виборчого права, неправомірне використання виборчих бюлетенів, підлог виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів, незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж, викрадення, привласнення, вимагання комп’ютерної інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем, порушення правил експлуатації автоматизованих електронно-обчислювальних систем".

Віце-прем'єра Бориса Колеснікова, який ймовірно займатиметься підготовкою України до прийняття зимових Олімпійських ігор (проект "Олімпійська надія-2022"), партія Каськіва звинувачує (не більше, не менше) в державному перевороті (!): "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, протидія законній господарській діяльності, незаконна приватизація державного, комунального майна". 

Майже ті самі злочини приписуються і теперішньому віце-прем'єру Віктору Тихонову.


Також до "чорного списку" потрапили голова парламентської фракції  Партії Регіонів Олександр Єфремов  (теж за спробу державного перевороту) та кілька нардепів-регіоналів. 

Виходить, що Владислав Каськів, працюючи разом із "заколотниками", "крадіями" і "фальсифікаторами" сам вже напрацював на місце у своєму "чорному списку". Адже ч.5 ст. 27 Кримінального кодексу передбачає таку форму співучасті як пособництво (зокрема це і сприяння прихованню злочину). Тобто, пане Каськів, можете сміливо вписувати свою фамілію під  № 10, поміж Каленським і Ківаловим. Вона там органічно виглядатиме.

Ну і, звісно, моральна сторона. Спочатку ти людей називаєш злочинцями, оприлюднюєш їхні прізвища, піддаєш громадському осуду, а потім наймаєшся до цих самих людей на роботу. Як це назвати? Чи має тепер Каськів моральне право очолювати партію "Пора"? Чи влаштовує така ситуація його однопартійців? Думаю, відповідь на ці питання буде дана на найближчих парламентських виборах. В Україні часто таке трапляється, коли політику 35 або 40 років, а на його політичній кар'єрі вже можна ставити хрест.



Немає коментарів:

Дописати коментар